Menu

It’s me Athena!

Mετά από ένα ταξίδι 15 ετών στο χώρο της δημοσιογραφίας έγραψα, έσβησα, διάβασα πολύ, έκλαψα, έσκισα σελίδες, δημοσίευσα, έμαθα, εξελίχθηκα. Εκατομμύρια φορές. Και πάλι χάθηκα στις λέξεις και απομονώθηκα και εμπνεύστηκα από ανθρώπους και καταστάσεις. Και πόνεσα και δάκρυσα, αλλά αυτό που έμαθα καλά είναι ότι για να ξεχωρίσεις πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

Να εμπνέεσαι αλλά να μην αντιγράφεις. Να έχεις μέντορες, αλλά να μη ταυτίζεσαι. Να μην εξαρτάσαι. Να έχεις άποψη. Να δοκιμάζεις, να λες ναι σε νέες εμπειρίες αλλά και να απορρίπτεις. Να βγαίνεις από το comfort zone σου και να παλεύεις. Να ταξιδεύεις και να περιπλανιέσαι σε όλα αυτά τα απλά τα καθημερινά. Τις όμορφες μικρές στιγμές που κανένας δεν μπορεί να σου κλέψει και που μόνο εσύ και ο εαυτός σου μπορούν να ζήσουν ολοκληρωτικά.

Μέσα από αυτό το δικό μου μοναδικό ταξίδι έμαθα πως η ομορφιά είναι ολιστική. Είναι ομορφιά της ψυχής, του σώματος και του πνεύματος. Είναι στάση ζωής. Από την ώρα που ξυπνάς μέχρι την ώρα που κοιμάσαι. Και η λέξη ωραίος προέρχεται από τη λέξη ώρα. Είναι ωραία που γράφω αυτά που γράφω τώρα. Γιατί για να είναι κάτι ωραίο πρέπει να έρθει στην ώρα του.

FOLLOW MY WHY…

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν δημιούργησα αυτό το blog. Το ονόμασα Athenas’spot γιατί είναι το σημείο αναφοράς μου. Εδώ θα μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά που αγαπώ και μπορώ να πω ότι μετά από τόσα χρόνια πια γνωρίζω πολύ καλά. Και γιατί θέλω να μπορώ να ταξιδεύω μέσα από τις λέξεις από εδώ που βρίσκομαι. Eχω την τύχη να είμαι Ελληνίδα. Και να μπορώ να χρησιμοποιώ αυτή τη γλώσσα γιατί είναι η μοναδική που δεν έχει όρια. Και δεν με περιορίζει. Μπορώ να γράψω όλα όσα έμαθα για την ομορφιά και για την αντιγήρανση και να συνεχίζω να μαθαίνω μαζί σας!

Και ο όμορφος είναι αυτό που λάμπει. μορφή < αρχ. < *μέρφος “λάμψη” Ετυμολογία: [από υπερίσχυση του ο στη φρ. ο έμορφος < μσν. ἔμμορφος < αρχ. εὔμορφος]

​Στόχος μου είναι να ταξιδέψετε μαζί μου μέσα από τις σκέψεις και τα άρθρα μου και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Να λάμψουμε μαζί. Να ξεχωρίσουμε μαζί. Να είμαστε όμορφοι κάθε μέρα. Θα χαρώ πολύ να σας έχω συνοδοιπόρους και να μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις.

​Γιατί τελικά μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, έχουμε ξεχάσει τα βασικά. Να επικοινωνούμε. Να ανταλλάσσουμε απόψεις. Να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Να μιλάμε. Να γράφουμε. Να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Να ερχόμαστε κοντά ακόμα και όταν μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Άλλωστε ας είναι αυτό που μας έμεινε το πιο σημαντικό. Η ελευθερία. Ελεύθειν όπου ερά. Να πηγαίνεις εκεί που αγαπάς.

Να είσαι ο εαυτός σου. Να μεγαλώνεις όμορφα. Καλό ταξίδι στη ζωή σου. Ζήσε την κάθε στιγμή. Αληθινά. Αυθεντικά. Ελεύθερα.

Working as a journalist

Aπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μεγάλη μου αγάπη ήταν η επικοινωνία με τους άλλους. Ακολουθώντας το όνειρό μου, σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και έκανα μεταπτυχιακό στο Λονδίνο ΜΑ Media and Communications.

Στην Ελλάδα, έχω δουλέψει ως δημοσιογράφος σε περιοδικά όπως το Cosmopolitan και το Free, ως ραδιοφωνική παραγωγός στη ΝΕΤ 105,8, ως τηλεπαρουσιάστρια στο κανάλι 10, στο Sunny Channel και το SBC. Τελευταία, αρθρογραφώ σε διάφορα blogs με θέματα την υγεία, την αντιγήρανση, την ομορφιά, τη μόδα και το γάμο! Οργάνωσα το γάμο μου το 2014 και το 2015 έγινα μαμά και έφερα στον κόσμο ένα κοριτσάκι!

THE NEXT BIG THING…

Being a Mum

Mama. Mια λέξη τόση δα μικρούλα αλλά και τόσο μεγάλη, ευλογημένη. Ευλογημένη νιώθω και εγώ που το ζω. Για όλα όσα απλόχερα μου χάρισε η ζωή. Για τους εννέα μήνες που είχα στην κοιλιά μου τη νέα ζωή. Για το μικρό πλασματάκι που έφερα στον κόσμο. Για όλα τα ανεξερεύνητα μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά μου και λαχταρώ να ανακαλύψω μαζί με την κόρη μου.

Μαμά με κάνει το ότι θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη και να προσπαθώ να εμφυσήσω όλες τις αξίες και τις αρετές της ζωής σε έναν νέο άνθρωπο που με χρειάζεται για να κάνει τα πρώτα του βήματα. Μαμά με κάνει το ότι έχω ευθύνη. Είμαι συνδημιουργός. Βάζω τις βάσεις για έναν νέο άνθρωπο.

Μαμά με κάνει το ότι μαθαίνω τι σημαίνει να αγαπάς άνευ όρων. Να νοιάζομαι για κάποιον πιο πολύ από τον εαυτό μου. Να αλλάζω. Να εξελίσσομαι. Να έχω υπομονή. Να ακούω. Να γίνομαι θετικό πρότυπο για το παιδί μου. Να του μαθαίνω να πετά και μετά να το αφήσω να ανοίξει τα δικά του φτερά και να ανακαλύψει τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Σύμφωνα με τα δικά του θέλω. Να μάθει να ζει ελεύθερα και να κυνηγάει τα όνειρά του.

Μαμά, μια απλή τοσοδούλα λέξη που κρύβει μέσα της ένα μεγάλο θησαυρό. Τις αξίες, τις εμπειρίες, τις γνώσεις, την αγάπη, την καλοσύνη, τη στοργή, τη θέληση, την εμπιστοσύνη, τις σκέψεις αλλά και τα λάθη, τις αγωνίες, τους φόβους, τις εμμονές, τα πρότυπα, τα στερεότυπα, όλα όσα σου έμαθαν να είσαι και όλα όσα έμαθες μόνος σου ότι είσαι… μα πάνω από όλα κρύβει μέσα της την ψυχή σου…